0475 93 71 95

Uw specialist voor alle dakwerken, dakontmossing en dakreiniging

Contacteer ons

Dakisolatie in Kraainem voor hellende en platte daken

We doen alle isolatiewerken aan daken in Kraainem en omliggende steden + omstreken in de isolatiematerialen van uw keuze en volgens de werkwijze die voor uw situatie het efficiëntst en financieel voordeligst is. Vanaf 2020 is het plaatsen van dakisolatie overigens verplicht gemaakt door de Vlaamse overheid. En de besparing aan energie kan tot meer dan 30% belopen.

Extra voordelen bij isoleren zijn het verhoogd wooncomfort (winter, zomer), de verbeterde geluidsisolatie en akoestiek, het gunstiger energiepeil of EPB, de zorg voor het milieu en tot slot indien van toepassing: de kans bijkomende leefruimte te creëren door het inpalmen en inrichten van de zolder.

Isoleren en na-isoleren van hellende daken in Kraainem plus zolderinrichting

Qua materialen is er de keuze tussen:

 • Glaswol, gemaakt van gerecycleerd glas, verkrijgbaar in zowel deken- als plaatvorm, duurzaam, onbrandbaar en door zijn soepelheid gemakkelijk en overal toepasbaar. Dit product is 100% schimmelvrij op voorwaarde dat een dampscherm wordt aangebracht.
 • Rotswol of steenwol is van basalt (vulkanisch gesteente), eveneens duurzaam, brandveilig, schimmelvrij. De plaatsing vergt wat routine. Voor de gevallen waar geen onderdak ligt, zijn er speciale vochtwerende isolatieplaten beschikbaar. Er is één opmerking: vaste platen isoleren wel iets minder op akoestisch vlak.
 • PIR (polyisocyanuraat) is kunststofisolatie en verenigt alle opgesomde eigenschappen. Bovendien is het vederlicht, milieuneutraal en niet absorberend. De waarden liggen hoger dan bij PUR of spuitisolatie. Toepassing bij zadeldaken is niet altijd evident maar veelal mogelijk.

Er bestaan twee werkwijzen om daken van bestaande woningen te isoleren:

 • Ofwel traditioneel langs de binnenzijde: evident zijn de situaties waar de zolder onafgewerkt is.
 • Ofwel langs de buitenzijde, de zogenaamde Sarkingmethode. Hier wordt de dakbedekking afgenomen, volgen de isolatiewerken om daarna het dak terug te plaatsen of te vervangen. Deze methode, meer en meer gebruikt, houdt uw interieur intact en beperkt de overlast drastisch.

Isoleren en na-isoleren van alle soorten van platte daken in Kraainem & afdaken

De keuzemogelijkheden zijn in principe dezelfde en de te volgen methode is mede afhankelijk van de technische mogelijkheden en de bouwvoorschriften.

 • Isoleren langs de binnenzijde (koud plat dak) kent vooral zijn toepassing bij bestaande situaties of uitbreidingen waar beperkingen heersen. Doordat de draagconstructie (hout of beton) en de dakbedekking (roofing, EPDM of PVC) niet mee opwarmen, dienen de uitzettingsproblemen die zich op termijn kunnen voordoen, te worden ondervangen. Bij isoleren aan de binnenkant zijn zowel wol als platen mogelijk.
 • De isolatie aanbrengen langs de buitenkant (warm plat dak) impliceert dat ook constructie en bedekking vervatten zitten in het isolatieprogramma. Soms is het mogelijk de bestaande dakbedekking te laten liggen en daarop het isolatiemateriaal aan te brengen. Een nieuwe laag roofing of rubber volstaat dan ter afwerking. Mits wat bijkomende ingrepen behoren een groendak of dakterras tot de opties.

De kenmerken van Brumas: specialist in dakisolatie in Kraainem:

 • We bekijken uw situatie op basis van de praktische en budgettaire mogelijkheden.
 • Isolatie plaatsen vraagt stielkennis en nauwkeurigheid: de kritieke punten zijn: de winddichtheid en dampdichtheid, de breedte van de banen, de naden, spleten en kieren, de koudebruggen, enz.
 • We werken uitsluitend met materialen van gekende merken en van de juiste isolatiewaarden.
 • De zolderinrichting met meegaande timmer- en gyprocwerken gaan mee.

Wij doen alle isolatiewerken aan daken in Kraainem

Onze troeven

Z

Kwalitatief werk

Wij leveren kwaliteit, werken met kennis van zaken, zijn op tijd gereed en bieden 10 jaar garantie na de oplevering.

Korte wachttijden

Door goed management en een gelimiteerde actieradius rond Grimbergen zijn we snel bij u voor een offerte en kunnen we meestal rap starten.

Interessante tarieven

Tijdens het werfbezoek kunnen we de situatie en haalbaarheid correct beoordelen. De tarieven zijn voordelig door onze lage kostenstructuur.

Servicegerichtheid

Klant is koning. Wij zorgen voor een prima organisatie en hebben speciale aandacht om de overlast voor uzelf en de buren strikt te beperken.

Offerte

Contacteer ons nu voor meer info over onze diensten en expertise.
Een werfbezoek en offerte zijn steeds vrijblijvend, maar verhelderend.

 

info@brumas.be

Bekijk onze pagina veluxen

Contact

GSM

0475 93 71 95

E-mail

info@brumas.be

Adres

Korenbloemstraat 4

1850 Grimbergen